Този неудържим предприемач управлява бинеса си от болничното легло

 

Тази статия е част от поредица, в която предприемачи, които водят ежедневни битки в реална бизнес среда споделят с нас своите съвети и прозрения.

 

 

Кой си ти и какъв е твоя бизнес?

Робърт Весман, предприемач и създател на три от най-големите научни компании.

Основател, председател и главен изпълнителен директор на Алвоген, една от най- бързо растящите се фармацевтични компании за генерични лекарства в света. Исландска по произход, интернационална по обхвaт.

 

Какво означавава за теб „предприемач“?

Смелост и постоянство. Смелост да дръзнеш да действаш, когато другите стоят и да си упорит и постоянен, да не се предаваш.

 

Кое беше най- трудното ти предизвикателство и как го преодоля?

Инцидент с колело през 2014 г., който завърши със счупен гръбнак, множествена дискова херния на гърба и повече от 150 шева по ръцете и лицето. Преминах тази случка с помощта и подкрепата на моето семейство, на близки колеги и на факта, че приех възстановяването като предизвикателство със само една опция: да се върна там, където бях преди инцидента. Категорично отказах да приема емоционално положението си или да се самосъжалявам. Положих невероятни усилия да възстановя функциите и силата на тялото си. Продължих към целта и се стараех да остана положително настроен, оставайки напълно ангажиран в бизнеса чрез iPad-а в болничното си легло.

 

Какво научи от това преживяване?

Научих, че ясният фокус и силата на положителното мислене са важни. Най-добре е да не се спъваме в нещата, които не вървят добре. Станалото - станало. Всички срещаме житейски трудности. Нашият успех е базиран на това как се справяме с тях и как продължаваме напред. Ключът е да останем единствено фокусирани в това, което ни движи напред. Не бива да губим време или енергия за минали неща, които не можем да променим. Нека имаме визия къде искаме да бъдем и да открием своите пътища до там. Тогава да вложим всички усилия в това начинание. Без съмнение. Без страх. Без колебание.

 

От какво се ръководиш, когато вземаш решения?

Най-важните неща, които са ми отправна точка при вземане на решения са: познаване на бизнес индустрията, на самата компания и на хората. За да постигна това, аз разчитам на ясни данни, прозрачност в работата и добри взаимодействия с колеги, клиенти и стратегически партньори. С други думи: опростявам нещата. За мен е важно да поддържам прозрачни отношения и да разчитам на своя екип.

 

Как се е развил твоя управленския стил?

Като състезателен атлет и изпълнителен директор ясно съзнавам колко е важно да се подбират най-талантливите и работливи служители. Още по-важно е те да са личности, които се стремят да направят екипа по-успешен дори от самите себе си. Този подход създава и освобождава силата на екипната култура.

Бързите реакции, простотата и яснотата, увереността, че всеки знае как и какво допринася за компания. Фокусът върху тези области и засиленото проследяване и възнаграждаване на ефективността на представянето - това е моята мантра и по този начин моето менторство еволюира.

 

Има ли определен цитат или поговорка, която използваш за личната си мотивация?

Аз съм много амбициозна личност и рядко се нуждая от външна мотивация. Всяка сутрин се събуждам пълен с ентусиазъм да продължа пътя, който съм започнал. Ръководя се от предизвикателството да докажа на самия мен и моите конкуренти, че можем да изградим водеща глобална фармацевтична компания. Харесва ми да се състезавам и да вдигам летвата по-високо.

 

Източник

 
e-max.it: your social media marketing partner