5 идеи за нов бизнес

от SPRINGWISE Свежа доза бизнес идеи от целия свят

НЕВИДИМ СПРЕЙ ПРАВИ КОЛОЕЗДАЧИТЕ ВИДИМИ В ТЪМНОТО

Volvo LifePaint е високо отразителна времена боя, която е невидима през деня, но започва да свети, когато е тъмно. Може да се пръска върху дрехи, колело или други аксесоари и трае около седмица, след което може да се измие.  Разработена е от автомобилната компания Volvo.

ФИЗИЧЕСКИ БУТОН УЛЕСНЯВА РЕГУЛЯРНИТЕ ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН

Бутонът наречен Amazon Dash Button дава възможност на потребителите да правят повторяеми поръчки на домакински стоки без дори да се посети дигиталния магазин. Те само трябва да поставят брандирания бутон, някъде в къщи и да го свържат със сметката си в Амазон. Когато им свърши дадения продукт, просто го натискат и поръчката ще им бъде доставена безплатно.

МАЛЪК ЧАРОВЕН РОБОТ ПОМАГА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДА ФОРМИРАТ ПОЗИТИВНИ НАВИЦИ

MOTI е устройство, което следи вашето поведение и спомага да се изгради емоционална връзка за да се формира и задържи положителен навик. Вместо просто да напомня за пропуск чрез текстово съобщение, то използва много по-човешки подход.

АПЛИКАЦИЯ ЗА СМАРТ ТЕЛЕФОН ИДЕНТИФИЦИРА МИЛИАРД ВИДА ХАПЧЕТА – НА МОМЕНТА

Апликацията TruScan комбинира базирано в облака разпознаване на образа (cloud-based image recognition) с разпознаване на гласа като по този начин дава възможност на пациенти, които имат проблем със зрението да имат аудио достъп до информацията за техните хапчета вместо да четат. Апликацията им дава незабавно информация за името на хапчето, ефект, дата на изтичане, дози и дори алтернативи. Достъпно е на 52 езика.

ПЛАТФОРМА АВТОМАТИЗИРА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО, ЗА ОТДАВАЩИТЕ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТИ от Airbnb

Платформата Beyond Pricing се свързва с акаунта на потребителя в Airbnb и използвайки сложни алгоритми предлага оптималните цени за дадена стая за всеки отделен ден за да се максимизират приходите. Взима под внимание комплексни фактори като времето, самолетните полети, продажбите на почивки и т.н. Бизнеса е един от зараждащата се екосистема от услуги около AirBnB, които помагат на хостовете да оптимизират операциите и приходите си.