8 доказани начина да печелите от недвижими имоти

Тук може да научите повече по темата: Недвижимите имоти като източник на доходи

1. Дългосрочни жилищни наеми

Един от най-разпространените начини за печелене на пари в недвижимите имоти е дългосрочното закупуване и отдаване под наем на жилища. Хората винаги ще имат нужда от място за живеене. Трябва да направите правилното прочуване за собствеността, като имате предвид тези три принципа: местоположение, местоположение, местоположение.
Да, вече сте го чували, но местоположението е всичко, когато става дума за недвижими имоти. ОСвен това е нужно бързо да отдадете този имот под наем на дългосрочен наемател. Когато обмисляте дългосрочно отдаване под наем, потърсете чудесно местоположение. Това е по-важно от сегашното състояние на самия имот. Всъщност, имотите на хубави места са една от най-добрите инвестиции, които можете да направите.
Този начин включва по-традиционен подход за печалба. Това означава да купите имот с пари в брой, за да направите авансово плащане и всъщност дългосрочно да притежавате този имот. Спрямо вашата лична ситуация, можете лесно да вземете този имот на много ниско авансово плащане или дори без такова.

2. Опции за лизинг

Опциите за лизинг са чудесен начин да се включите в недвижимите имоти, без да се налага да влагате голям капитал или дори да вземете кредит с висока лихва. Вие вземате имот на лизинг с опция да го купите. Това обикновено работи добре, когато пазарът на недвижими имоти е в подем. Тогава предварително задавате цена, на която можете по-късно да купите имота.

3. Обновяване и препродаване на имоти

Културата за реновиране и препродаване на имоти разцъфтява. Благодарение на популярността на реставрирането на жилища, сега сме в огромен бум в този пазар. Тук пърначалният пробив може да е доста труден, макар че със сигурност можете да спечелите много пари.
Мат Ларсън обновил повече от 2000 домове в Айова и Илинойс. През това време той е научил няколко урока за това, на какво да обръщате внимание в този сегмент. Неговият съвет е да отидете при най-грозните домове в най-хубавите квартали. Тук другата трудност е не само намирането на тези жилища, когато не сте обвързани с посредничеството на агенти по недвижими имоти, но и разбирането на стойността на ремонт след реновация.

4. Договор за препродаване

Един от начините, чрез който можете да печелите пари от сектора, без да се налага да влагате много капитал или кредит, са договорите за препродаване. Всичко, което трябва да направите, е да намерите продавач в затруднено положение и мотивиран купувач. После да ги срещнете. Намирането на затруднен продавач може да изглежда трудно, но Clothier систематизира целия този процес. Трикът с договор за препродаване е да се идентифицират затруднените продавачи и да се намерят готови купувачи.

5. Бързи продажби

Бързите продажби се реализират, когато настоящият собственик на имота има ипотека, но имотът още не е във възбрана. За да се случи това, всички страни трябва да се споразумеят за транзакцията, тъй като имотът се продава за по-малко от съществуващите дължими ипотеки. Това е чудесна възможност да направите бърза печалба без да инвестирате в продължителни ремонти.

Обаче, тук успехът често е труден. Обикновено трябва да плащате за жилищата в брой. Бързите продажби са по-добри от търговете, защото имате шанс да проверите дома и да влезете в преговорен процес. Обаче тези продажби отнемат време. Но те могат да си струват чакането. Потенциалната възвръщаемост при бърза продажба може да бъде незабавна.

6. Наем за почивка

Ваканционните наеми представляват доходоносен начин. Тук не само можете да направите някои странични приходи, но можете да печелите и да имате значителен пасивен доход, ако имате имоти/квартири със силен туристически поток.
Вие дори не трябва да притежавате имотите, за да печелите от тях. Две от най-успешните компании за управление на имоти в света, които се специализират във ваканционни квартири, всъщност не притежават имоти. Но те предоставят висококачествен потребителски опит.
Как участвате? Подсилвате съществуващите си връзки със собствениците във вашия район. Свържете се с други хора. Създайте системи. Осигурете възможно най-високото клиентско удовлетворение и посетете всяко жилище, което ще управлявате. Ако имате имот, регистрирайте го в сайтове като AirBnB , HomeAway или FlipKey. Добре е да направите това преди да управлявате отдаването квартири за почивка, които имат други собственици.

7. Даване на заеми

Заемодателите предлагат краткосрочни заеми на хора, които обикновено не отговарят на изискванията за тези заеми. Ще ви е необходим капитал, за да участвате в кредитиране на сигурни пари. Това са заеми, които често са с високи лихвени проценти, защото са краткосрочни. За да извършите първата си сделка, можете да се обърнете към кредитор със сигурни пари.

Въпреки това, бихте могли да давате заеми със сигурни пари. Това означава, че ще имате нужда от капитал.  Докато изграждате мрежата си от контакти, капитал и солидното портфолио от сделки, бихте могли да предоставите тези вид заеми и да имате голяма възвръщаемост.

8. Търговски недвижими имоти

Една от големите възможности за значителна печалба в областта е инвестирането в търговски недвижими имоти. Търговските предприемачи се фокусират не само върху препродаването на имотите, но и върху тяхното развитие. Те добавят стойност към тях, увеличат нетните си приходи чрез реновиране и подобрения, но и чрез консултиране по проекти.

Али Сафавид, основател на 5209 Инвестмънтс , един от най-големите предприемачи в областта на недвижимите имоти в западното крайбрежие на САЩ, казва, че търговските недвижими имоти са един от най-изгодните начини за печалба на този пазар.
Хората винаги се нуждаят от пространство за офис или търговия на дребно, за да управляват бизнеса си. Тези бизнес места са като хляба и маслото в сферата на недвижимите имоти. Докато се развивате в тази област, можете да намерите начини за отваряне на търговски центрове, развитие на мащабни сгради и др. Но трябва да започнете някъде.

Източник: www.entrepreneur.com/article/298748
Автор: R.L. Adams