8те нови, най-добри индустрии, в които да стартираме бизнес през 2015

Най-добрите индустрии

Да започнеш бизнес е винаги като вид залагане, но в тези бързо растящи индустрии, шансовете са на ваша страна. За да ги открием, ние търсихме горещи сектори, в които има непосредствени възможности и дългосрочни индикатори за жизнеспособност. От софтуер за агробизнеса, до спортове-фантазии и легална марихуана, всички те са ниши, които чакат своите first-movers да скочат и да ги подкарат.

Приемете това като вашата покана.

Електронна търговия на храни

Електронната търговия не е успяла да трансформира хранителната индустрия, по начин по който е успяла да го направи за други пазари на търговията на дребно. Но това би трябвало да се промени скоро, тъй като потребителите вече загряват с идеята да пазаруват онлайн всичко наведнъж. Предприемачите, които успеят да осигурят пресни съставки на гладни купувачи –  без да им „одерат кожата“ – имат невероятна възможност.

Легална Марихуана

Въпросът е само на време, преди златната треска на марихуаната ще прекрачи прага на Колорадо, Аляска, Уошингтън или Орегон към други щатoве и държави.  Да се ориентираш в юридическо-регулаторните препятствия на  този процъфтяваш сектор е предизвикателство, но възможността за нов „канабизнес“ расте като „трева“.

Услуги по Геймификиация ( Игрофикация)

Да направиш геймифицирането по правилен начин не е лесна работа, но използването на игрови елементи в не-игрови сфери с цел ангажиране на служители и потребители се очаква да расте бурно в следващите няколко години. Ключът за влизане в този пазар е да се разработва софтуер и други продукти за бизнеса, които ефективно да повишават продажбите и правят работната среда по-готина.

Софтуер за Селското Стопанство

Компаниите, които правят софтуер, който увеличава печалбите на фермерите, вече са започнали да навлизат смело на пазара, но тази сфера е още далеч от насищането. Бизнесът със Системи за прецизиране на селското стопанство и свързани услуги, се очаква да нарасне от 1,5 милиарда долара до 2 милиарда през 2019. Новите играчи на пазара трябва да бъдат подготвени за информационно претоварване , тъй като данните които се събират в агробизнеса се умножават ежедневно.

Напитки за Релакс

Американци, на които им е втръснало от енергийни напитки, сега търсят точно обратният продукт – питие, което да им погне да се отпуснат . Този пазар се оценява на 150 милиона долара и постоянно расте. С повече от 70 милиона потребители в САЩ, които съобщават, че имат проблем със съня, един под-сектор на този – напитки, които подпомагат съня – представляват една особено привлекателна възможност. Новонавлизащите на този пазар, трябва да действат бързо, тъй като рафтовете по магазините се пълнят с нови брандове.

Технологии за Публичния Сектор

Държавните агенции, които използват технологии на 10-ки години, отварят една нова и привлекателна възможност за хардуерни и софтуерни старт-апи.  Ако може да увеличите ефективността и продуктивността в $450 милиардния бизнес за IT услуги предоставяни на държавата, докато се ориентирате добре, в този регулиран пейзаж, имате голям шанс да създадете просперираща компания. Обаче, имайте едно на ум, че печеленето на държавни поръчки е тегава работа и отнема доста време.

Йога и Пилатес

$10 милиардният пазара на Йога и свързани продукти, предлага изключителни обещания за нов бизнес, тъй като индустрията няма доминиращи играчи. Същевременно, увеличаващият се брой на здравословно ориентирани американци, подпомага да се популяризира йога като философия и начин на живот. Докато бариерите за влизане са ниски, конкуренцията е разнообразна и идва дори от традиционни фитнес клубове , които предлагат и това.

Услуги за Фентъзи Спорт

Този пазар се оценява на $1,4 милиарда и расте бързо благодарение на увеличаващия се брой зрители на такъв спорт и по-добрите интернет брод-бенд връзки, и навлизането на мобилните смарт телефони. Успешните старт-апи  в тази индустрия, ще са тези които разработват наистина иновативен софтуер и онлайн платформи за мултиплейъри. Гиганти като Yahoo и ESPN са основни играчи в областта, но те държат едва 1/3 от целия пазар.

Източник: www.inc.com