Ангел – Джейсън Калаканис

Ангел: Как да инвестираме в технологични стартъпи — безценен съвет от Ангел инвеститор, който превърна $ 100 000 в $100 000 000 – Джейсън Калаканис

Какво ще намерите в книгата

МОЛЯ, ПРОЧЕТИ ТОВА, АКО ИСКАШ ДА БЪДЕШ БОГАТ.

Взел си тази книга и се чудиш дали похарчените кинти за тези 300 страници могат да променят живота ти и да те направят по-богат и от най-смелите ти мечти? Аз съм авторът Джейсън и съм роден в Бруклин, в семейство на барман и медицинска сестра. Сега живея в голяма къща, пред която са паркирани няколко автомобила Тесла и с баланс на банковата сметка, който ме кара да се усмихвам всеки път, когато го погледна.
В тази книга пояснявам как го постигнах без МБА или богат татко, а просто като си проправих път сред ранни по развитие технологични стартъпи от Силициевата долина. Никой не вярваше, че ще успея в този бизнес и мнозина се опитаха да ме спрат. Но на мен ми провървя цели осем пъти и спечелих десетки милиони долари, при това само на 46 години. Справям се толкова добре, че планирам да се откажа от играта през следващите няколко години. Тази книга с правила е моят подарък за теб. Да, за теб, майката в книжарницата, пълна с крещящи деца, ръководителят продажби на летището, уморен от непрекъснатите уволнения или хлапето, завършващо колеж, което се чуди „И сега накъде?“.
Надявам се, че имаш смелостта да си купиш тази книга и да я препрочиташ по веднъж всяка година през следващите пет, да направиш петдесет безобразни залога в технологични стартъпи, като улучиш поне един, който да ти донесе сто или петстотин, или даже пет хиляди пъти възвръщаемост на началната ти инвестиция.

Кой е Джейсън Калаканис?

02

Снимка: https://calacanis.com/ 

Джейсън е технологичен предприемач и ангел инвеститор в повече от 150 компании, включително четири многомилиардни „еднорози“. Той също така е изградил и продал множество компании за десетки милиони долари, и е познат с популярния подкаст „Тази седмица в стартиращи компании“.

В “Ангел” Джейсън споделя всяко нечестно предимство, което е разработил, за да използва капитала по-интелигентно от своята конкуренция. Еднорозите от милиарди долара са рядкост – годишно се основават само 12-24 такива, но Джейсън удари три в първите си 50 инвестиции, включително Uber и Thumbtack в първите си пет.

Какво казват другите

“Има едно нещо за Калаканис – само неудачник няма да заложи на неговите препоръки.” – Fast Company

“Вероятно това е най-добрят ангел инвеститор в света.” – The Twenty Minute VC

ЧЕТИ ОЩЕ - Коментари за книгата от Amazon
Един от най-успешните ангели инвеститори споделя своите правила за инвестиране в стартъпи.

Според него има два начина да направиш пари от стартъпи: да създадеш нещо ценно или да инвестираш в хора, които създават ценни неща.

През последните 25 години Джейсън Калаканис е станал богат като е откривал, инвестирал и помагал на основатели на стартиращи технологични бизнеси. Тези инвестиции са му спечелили десетки милиони долари. Сега в този наръчник, който е сигурно, че ще стане нещо като Библия на инвеститора от 21-ви век, Калаканис съветва потенциални ангели как стъпка по стъпка да следват неговия доказан метод за създаване на огромно богатство чрез стартъпи.

Както Калаканис ясно казва, ти можеш да станеш богат, дори ако си от скромен произход (баща му е бил барман, майка му медицинска сестра), не си ходил в училищата на богатите и не си бил най-добрият ученик в класа. Трикът е да научиш как ангелите инвеститори мислят. Калаканис те въвежда през ума на тези успешни хора, като ти помага да разбереш как те приоритизират и правят решения, които водят до феноменални печалби. Той те води стъпка по стъпка през процеса, разкривайки как водещи инвеститори оценяват нови рискови компании, изчислявайки риска и наградата и обяснява как най-добрите стартъпи използват добре взаимоотношенията си с ангелите инвеститори за най-добри резултати.

Независимо дали си начинаещ инвеститор или напъпил предприемач, Ангел ще те вдъхнови и образова за тънкостите на занаята. Затегнете коланите за едно диво пътуване в света на ангелското инвестиране!

КУПИ (доставка с Еконт)

Единична цена с ДДС: 50 лв.