Бурният и луд кариерен път на петима самостоятелно успели милиардери

 

Първата работа на основателя на Virgin Empire – Ричард Брансън е била продаване на коледни елхи. А на собственика на NBA Dallas Mavericks- Марк Кубан- продажба на торби за боклук. Първата работна позиция на CEO на Las Vegas Sands Corporation Шелдън Ейделсън била продажба на вестници. А съоснователят на Groupon Ерик Левковски е започнал с продаване на килими. Дори Елън Муск, създателят на Telsa Motors и PayPal, е започнал кариерата си пишейки сценарий за видео игри.

От скромните си  първоначални стъпки, всички тези самостоятелно превърнали се милиардери са променяли посоката си на развитие не един път. Графиката с информация по-долу, съставена от ситуираната в Сан Франциско startup – организация  Funders and Founders, показва именно колко много и различни бизнеси са ръководели тези легендарни предприемачи.

Funders and Founders също анализират всички 1,426 милиардери в света. От там компанията сегментира 960, които са постигнали това със собствени усилия, и установява,че 830 от тях са спечелили богатството си с помощта на повече от един бизнес.

Прочетете повече и разгледайте графиката с информация : www.entrepreneur.com