Георги Карамфилов – Georgi GeKo – CEO Advisor

Георги Карамфилов (Georgi GeKo), CEO Advisor на тема: Building Strategic Partnerships that help businesses grow

Georgi GeKo – WakeUpScale:

Бях едва на 15, когато се захванах с разработването, управлението и менажирането на верига от Интернет Клубове. Технологиите ме влечаха като всяко едно друго момче на тази възраст, но моментът, в който баща ми ми се довери с цялостното управление, беше изключително решаващ за това къде съм аз в момента.

Тогава и страстта ми към ИТ индустрията се превърна в моя мечта, която и до ден днешен следвам.
Стартирах първия си бизнес, като инвестирах в няколко бързооборотни магазина. Сега като погледна назад бих направил много неща по различен начин. Тогава бях млад и „зелен“, не разбирах какво правя, затова и не съжалявам.
Така и дойде първият ми провал. Не го приех лесно, но научих нещо изключително полезно, а именно да не се предавам и да следвам мечтите си.

Това е и нещо, което искам да предам, на всички млади предприемачи. Всички правим грешки, проваляме се, губим мотивация и спираме да вярваме в себе си. Но това, което ни прави различни и успешни е смелостта да продължиш.

Малко са хората, които са готови да скочат в неизвестното и да дадат всичко от себе си. Ние поемаме осъзнат риск и трябва да сме достатъчно силни, за да понесем провала и най-вече да се учим от него.
След това падение сложих старт на своята ИТ кариера.

Започнах от най-ниските нива на Sales Representative.

Денят ми се състоеше от непрекъснати обаждания, срещи и таргети за постигане. Всеки един, който има опит с продажбите, знае за какво говоря. За да си успешен се изисква воля, постоянство и желание.
Аз имах всичко това, защото след предишното начинание, не можех да приема, че аз няма да се справя отново.
Усилената ми работа беше оценена и се превърнах в управител на международна ICT компания. Това беше моментът, в който аз осъзнах, че мога да постигна всичко, което реша и към което се целя.
Мисленето ми се промени коренно и знаех, че аз съм победител.
Аз съм човек, който не си поставя малки цели. Винаги мечтая в огромни мащаби и повечето хора се плашат от моята сериозност и целеустременост да постигна желаните резултати. Не вярвам в посредствеността и в това да влагаш минимални усилия. Хора с подобно мислене постигат минимални резултати.

След като заех позицията на СЕО на собствена ИТ компания, която доставяше и интегрираше най-добрите решения и услуги за киберсигурност в България, усетих доза комфорт. Това ме накара да се чувствам в застой.

След 3 години реших да напусна компанията, за да сложа начало на нови проекти, които да предизвикат характера и уменията ми. Аз съм човек, който не спира да се учи и до ден днешен.
Чувствам се в свои води в продажбите и бизнес развитието. Вече имам стотици международни проекти за гърба си, които покориха 25 държави на 4 континента. Компаниите, които започнах от нулата са в разцвета на развитието си.
Но това не ме кара да се чувствам сякаш съм приключил с моята мисия.
Имам още много предизвикателства в бъдеще, които трябва да преборя.
Пътят ми до тук не беше лесен, сблъсках се с много и научих много.
Сега съм готов да споделя всичко добро и лошо с надеждата да помогна на всеки, който се намира в същото положение, в което бях и аз.

Силните ми умения са: Продажбите, създаване на дългосрочни клиентски взаимоотношения, Бизнес развитие, Управление на проекти, Иновативни и нестандартни подходи в маркетинга и планирането на бранда, Международни контакти, Управление на екипи и Изграждането на компании от нулата.

Социални мрежи: https://www.linkedin.com/in/geko/