Какво да правите, ако любимият човек не подкрепя бизнес идеята ви

Автор: Куманци Констабъл

Не е задължително любимият ви човек да подскача от радост, но откритата омраза в никакъв случай няма да ви помогне

Изграждането на бизнес не е лесна задача. Изисква жертви и време. Не е необичайно да работите повече часове за частния си бизнес, отколкото сте работили преди за някой друг. Имате цел и идея как да я постигнете. Създавате структура, която ви дава свобода, финансова сигурност и подобрява живота на тези, които се възползват от бизнеса ви. Но, в крайна сметка, се нуждаете от повече.

Подкрепата е важен фактор за успеха на бъдещия ви бизнес. Хората, които са около вас, влияят на това доколко сте вдъхновени, мотивирани и продуктивни. Това е дори по-важно, когато става дума за романтичните отношения в живота ви. Човекът, когото прекарвате най-много време, може да помогне или да разруши намеренията ви да създадете нов бизнес.

Един подкрепящ партньор може да запълни празнините. Може да посочи грешките ви и да бъде доверен съветник. Може дори да вземе по-дейно участие в бизнеса. Възможно е да има умения, които допълват вашите и това ще ви помогне да развивате бизнеса. Ако предприемете таз стъпка с любовта на живота си, ще изградите заедно бизнеса си.

Съществува обаче и другата възможност. Има много предприемачи, които изграждат бизнеса си, въпреки партньорите, които на ги подкрепят. В този случай всяко нещо, което правите, е все едно бутате шейна с екипировка към връх Еверест. Постоянно ще чувате негативни коментари, които могат да унищожат нагласата ви.

Може да са полугласни, а може да са директни. Ако изграждате бизнес с негативно настроен половинка, има няколко неща, които трябва да имате предвид.

Замислете се сериозно дали това е правилната връзка за вас

Не знам подробности за връзката ви, затова не е моя работа да ви казвам какво да правите. Само вие знаете какво е най-важното за вас и какво отговаря на поставените цели. Но за да се превърнете в най-добрата версия на себе си, която можете да бъдете, трябва да сте честни пред вас самите.

Замислете се сериозно за връзката си. Замислете се какво е най-правилното за вас. Помислете си за какви неща сте разговаряли. Какво и двамата искате. Не трябва да ви е страх да вземате трудни решения. Това е вашият живот, все пак. Сами решавате какво ще се случи.

Проведете разговор за това, което и двамата искате

Това може да е правилната връзка за вас, но проблемите ви да идват заради лоша комуникация. Много често един разговор може да поправи проблеми във взаимоотношенията, за които дори не сте подозирали. Не е лесно да да се водят такива разговори, но само така ще има напредък във взаимоотношенията ви.

Седнете с партньора си и му обяснете идеите, целите и мечтите си. Позволете му да погледне през вашите очи. Обяснете му какво ви мотивира. Направете много такива разговори. Нека са нещо редовно, за да можете да подобрите комуникацията във всички аспекти на връзката си.

Не бъдете постоянно заети

Може би партньорът ви не ви подкрепя, защото постоянно се зает с бизнеса си. Да, това няма как да не отнеме време, но не трябва да отнема цялото ви време. Отделете на бизнеса си толкова време, колкото му е необходимо, но не забравяйте да вършите и неща, които не са свързани с работата.

Никога не се отказвайте от това, което знаете, че е правилно за вас

В крайна сметка най-добрите връзки са тези, в които партньорите се разбират и се съгласяват да са заедно във всичко. В една хубава връзка всеки трябва да може да бъде себе си. Ако трябва да се правите на друг заради някого, по-добре да не сте част от тази връзка. Тя няма как да е успешна.

Бъдете себе си. Ако партньорът ви ви обича, ще ви приеме и ще ви обича дори още повече. Никога не се отказвайте от мечтите си. Правете каквото има смисъл за живота и бизнеса ви. Партньорът ви не трябва да ви кара да се отказвате от онова, което ви прав щастливи.

Можете да създадете живот и бизнес, които да ви помогнат да постигнете всичко, което желаете. Партньорът ви не трябва да подскача от вълнение заради идеята ви, но ако откровено я мрази, това няма да ви помогне изобщо. Опитайте тези съвети, за да се помирите. Решете како точно искате. Направете това, което е най-добро за вас.

Източник: www.entrepreneur.com