Конференция Dare to Scale – 23.10.2017

Водещи в света предприемачи и инвеститори ще са говорители на първата голяма конференция на Endeavor в България.  

 

 

Могат ли начинаещи предприемачи от малко градче в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) да превърнат малка компания в глобален лидер с над 200 млн. клиенти в целия свят? Възможно ли е компания от малка страна в региона да мащабира своя бизнес значително, при което да придобива свои конкуренти от развитите страни и да листва акциите си на Нюйоркската фондова борса?

 

 

Една от най-успешните компании за антивирусен софтуер в света – AVG Technologies, е пример, че това е възможно. От малка стартираща фирма в чешкия град Бърно тя се превръща в глобален лидер в своята област с над 2 млрд. потребители и става първата компания от Източна Европа, листната на NYSE. Карел Облак, главен ръководител и технически директор на AVG Technologies, ще даде полезна информация и съвети как се разраства един бизнес на организираната от българския офис на Endeavor конференция DaretoScale, която ще се проведе на 23 октомври 2017 г. в София, от 9.00 до 15.30 ч., в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“. Събитието ще събере на едно място 200топ предприемачи, мениджъри, бизнес лидери и инвеститори от целия свят, като ще бъде подкрепено от водещи международни компании, финансови институции и медии.

 

 

 

Сред говорителите на конференцията DaretoScale ще е и Алън Тейлър, управляващ директор на глобалния коинвестиционен фонд Endeavor Catalyst, инвестиращ единствено в компании от мрежата на Endeavor. От създаването си през 2012 г. фондът е инвестирал в над 50 компании в 20 страни – от Аржентина до Турция и ОАЕ, и продължава да разширява географския си обхват. Алън Тейлър ще разясни какви са възможностите за една компания от ЦИЕ да си осигури необходимия й капитал, за да разрасне значително своя бизнес.

 

 

 

В DaretoScale говорители ще са още:

  • Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.)
  • Правийн Паранджоти, ръководител на фондовете за рисков капитал  на Европейския инвестиционен фонд (EIF)
  • Божидар Нейчев, управляващ съдружник в PricewaterhouseCoopers (PwC) за Югоизточна Европа

 

 

Сред присъстващите на събитието се очаква да бъдат представители на: Summit Partners, SAP, EBRD Ventures, Elephant VC, Oracle Ventures, Emergence Capital, Antenna, Viohalco, Koc Holding, Sabanci, Forbes (Japan) и други водещи компании.

 

 

DaretoScale е първата по рода си конференция, фокусирана върху възможностите и предизвикателствата пред предприемачите от ЦИЕ, които желаят да мащабират значително своя бизнес. Целта на DaretoScale е да представи полезна информация и да създаде платформа, чрез която предприемачите от този регион да споделят по между си тези предизвикателства и възможности. Endeavor Bulgaria има амбицията да играе ключова роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в България и ЦИЕ, предоставяйки помощ и ресурс на тези, които искат да развиват своите компании и идеи на глобално ниво.

Конференцията DaretoScale предхожда 75-тия Международен селекционен панел на Endeavor, на който София ще бъде домакин (за първи път в историята на Endeavor) на 23-25 октомври 2017 г.

Вижте повече информация за събитието и запазете своето място на http://daretoscale.com/!

Всички членове на CEO Club Bulgaria могат за закупят своя билет с 25% отстъпка с промокод EndeavorBulgariaCEOClub.