Конкурсът за социални предприемачи ПРОМЯНАТА 2019 е отворен за кандидатстване до 18 юли

За шести път конкурсът за социални предприемачи ПРОМЯНАТА търси иновативни решения на проблемите на децата и младежите в България.

Социални предприемачи с дух и силна мотивация, намерили решение на важен социален проблем на децата и младежите (0-24 г.) в България, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр до 18 юли на www.nova.bg/promyanata. Конкурсът е отворен и за физически лица и организации с нестопанска цел. Не се изискват допълнителни документи и няма изискване за определен брой години дейност или обем управлявани средства.

Награден фонд на ПРОМЯНАТА – 65 000 лв.

Eдин победител и четирима финалисти в конкурса ще спечелят място в Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Той включва:

  1. Финансова подкрепа: ПРОМЯНАТА ще осигури начален капитал от 30 000 лв. за победителя и по 15 000 лв. за двамата финалисти с най-много гласове от онлайн гласуването.
  2. Професионални съвети и насоки: Победителят и финалистите ще получат бизнес менторство, обучения, консултации и достъп до международната методология на Reach for Change за стратегическо планиране, измерване на социален ефект и ефективно лидерство
  3. Достъп до нашата мрежа: ПРОМЯНАТА ще свърже петимата финалисти с корпоративни партньори и глобална общност от социални предприемачи в 16 държави на 3 континента
  4. Медийно отразяване: Петимата финалисти ще бъдат популяризирани през широката мрежа от медийни канали на Нова Броудкастинг Груп.

Акселератор на ПРОМЯНАТА:

Като част от процеса на селекция най-добрите 10 кандидати в конкурса ще бъдат поканени в Акселератора на ПРОМЯНАТА и ще получат безплатни обучения и индивидуални консултации, чиято пазарна стойност е 2000 лв. на човек. Акселераторът ще им помогне да развият своя бизнес план, да подобрят цялостно своя проект и планирането на неговия социален ефект.

Онлайн гласуване:

Петимата финалисти в конкурса ще участват в онлайн гласуване като част от процеса на селекция. Медийната кампания по време на гласуването е уникална възможност за получаване на голяма видимост и привличане на нови поддръжници и партньори. За да се представят възможно най-добре, те ще получат допълнителна консултация или ще преминат през обучителен модул и ще получат микрогрант от 1000 лв., които да инвестират в популяризирането на своя проект.

График на конкурса ПРОМЯНАТА 2019

Изборът на победителя и финалистите в ПРОМЯНАТА 2019 ще приключи през февруари 2020 г. и ще премине през осем етапа. Етапите на оценка, сроковете и формалните изисквания са подробно описани в Общите условия на конкурса.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България

За повече информация: www.nova.bg/promyanata; http://www.facebook.com/promyanata.bg