Мнението на SaaS експерти за неговото бъдеще – втора част

Първа част

Steve Benson, Основател и Изпълнителен директор на  Badger Maps

“Бъдещето на SaaS ще даде на света достъп до приложения, които могат да разрешат и управляват много различни проблеми и задачи в живота ни. Мисля, че софтуерните компании ще изглеждат много по-различни от софтуерните компании в миналото, когато само няколко от тях  са имали достъп до софтуерната индустрия. В бъдеще ще има платформи като браузър, iPhone и Android, които ще позволят на хората да заредят точния софтуер, който искат от компаниите, с които искат да работят. Това означава, че ще има много повече, но по-малки софтуерни компании. Хората в миналото са използвали 5 софтуерни приложения на ден, днес могат да използват 25, в бъдеще могат да използват стотици. ”

Catherine Dahl, Изпълнителен Директор на Beanworks

“Бъдещето на SaaS е в счетоводството.

Всички големи играчи имат облачно предложение: Sage има три облачни продукта (Sage 50, 100, 300 и 50), за да замени своите модели на настолни компютри, които включват SageOne, SageLive и X3 и дори Microsoft преработва Dynamics GP в облачното предлагане.

SaaS има прекалено много предимства както за фирмите, управляващи приложението, така и за крайния потребител.

До този момент иноваторите в този сектор водят промяната. Счетоводството е по природа консервативна, рискова група. Те изчакваха преди да се потопят в новите технологии, но с включването им, светът на SaaS ще избухне.”

Brian Rich, Управляващ партньори Съосновател на Catalyst

“SaaS ще стане широко разпространен. Сама по себе си SaaS индустрията вече няма да съществува, тъй като целият софтуер ще бъде доставен по този начин, освен ако не е наследство. Също така мисля, че интелигентността на мрежата вече стига лимитите си, така че няма да се основава в облачното пространство. Причината е, че SaaS продължава да увеличава потребителския си дял, както и изчисленията за малки, среди и големи предприятия. По този начин и мрежовите изисквания ще се увеличат. Едновременно с това изчислителната мощност ще се увеличи и изчисленията ще могат да се извършват локално. В един момент ще се превърне в хибрид на облачни и локални решения.

Основен компонент на тази тенденция е изкуственото разузнаване, роботиката (например автомобили без водачи) и визуализацията като виртуална реалност и обогатена реалност (augmented reality). Тези три технологии ще бъдат неразделна част от предложенията на SaaS и ще се комбинират с посочените по-горе тенденции. ”

 André Gauci , Изпълнителен директор и съосновател на  Fusioo

“Бъдещето на SaaS е само в автоматизацията, елементи на изкуствен интелект и прогнозен анализ. Точно сега живеем в свят, в който високо платените мениджъри “Развитие на бизнеса” губят по-голямата част от времето си за търсене, обработка и въвеждане на данни. В бъдеще повечето предложения на SaaS ще могат автоматично да извличат данни и да ги трансформират в изключително важна информация. Вече можете да видите това, което се случва в множество предложения за SaaS, особено в каналите за поддръжка на клиенти. Там автоматизираната поддръжка се осъществява с чат ботове, базирани на изкуствен интелект. Това се съчетава с широкомащабното приемане на SaaS от потребителите. ”

Sheila Lindner, Президент на Octacom

“SaaS трябва да продължи да се развива, за да използва смислено огромния обмен на данни в наши дни. Това ще включва нови и все по-сложни стратегии за ефективни средства за събиране и организиране на данни. Понастоящем виждаме признаци, че това може да доведе до увеличаване на използването на изкуствен интелект, до програми за обучение за вътрешно анализиране на данните, до опростяване на процеса на крайния потребител. ”

Rob Bonavito, Изпълнителен директор на JAGGAER

“Софтуерът като услуга има много светло бъдеще. Водещите организации са прегърнали приложенията на SaaS в облака като предпочитан начин за доставка на критична технология, която включва приложения за веригата на доставки и управление на разходите. SaaS вече се установи на силна позиция в индустрията, но все още се развива бързо. Виждаме, че постоянно се правят още нововъдения. Хората продължават да експериментират. Тъй като хората стават по-добре информирани и запознати със SaaS, те ще приемат нови методи, нови начини на работа. Смятаме, че това ще се превърне в устойчив растеж, увеличение на разходите и много възможности за тези, които бързо усвояват потенциала на SaaS. ”

Източник: http://www.futureofeverything.io/

Ако искате да станете богати, поръчайте си книгата “Ангел” на Джейсън Каланис!