Недвижимите имоти като източник на приходи

Недвижимите имоти са източник на повече капитал, от която и да е друга индустрия в бизнеса.

Въпреки това, хората все още са скептични относно навлизането в бранша. Повечето хора смятат, че трябва да започнат с някакъв капитал. Единственото нещо, което е нужно да направите, е да намерите парите и често не става дума за големи суми. Можете да печелите от недвижими имоти, ако знаете какво правите.

Не сте напълно убедени? Нека вземем за пример историята на Кент Клатиер. Клатиер направил първата си сделка за $ 500. Той свързал мотивиран купувач с труден за продажба имот. Днес той се разпорежда с над 1000 имота и управлява 5 000 чрез своята компания, Мемфис Инвест. Дийн Грасиоси , още един от най-успешните инвеститори в недвижими имоти в световен мащаб, има подобна история. Грасиоси израства бедно и когато е на 12 години в продължение на една година му се налага да живее в банята с баща си. Той нямал първоначален капитал, никаква помощ от никого. Но по някакъв начин успял да спечели пари от недвижими имоти и днес притежава над 400 имота. Има и много други подобни примери.

Нямате нужда от голям първоначален капитал, за да печелите от недвижими имоти. Имате нужда от знания и ноу-хау.

Нямате нужда от кредит:  Ако сте достатъчно ангажирани, има начини да успеете дори  при наличието на лош кредит. Някои методи, които са посочени тук, не разчитат на кредит. Всъщност много успешни инвеститори в недвижимите имоти, като Джъстин Колби , Кент Клатие и Дийн Грасиоси, са започнали своя бизнес без кредит или дори с лоши кредити.
Не се нуждаете от значителен капитал: Не се нуждаете от повече от няколко стотин долара. Разбира се, за това е нужно да намирате имоти с ниски цени или на собственици, които са в безизходица и да препродавате тези имоти. Това означава също да намерите сигурна сума или други инвеститори, които да ви помогнат да се справите със сделките. Стига да сте добри в намирането на парите, това може дори да се прилага за ремонт на жилища и продаването им.
Не се нуждаете от големи активи: Има още едно погрешно схващане, че трябва да се сдобиете с големи активи, за да си осигурите договор или да закупите част от имот. Всъщност това не ви е нужно. Трябва да разберете как работи творческото финансиране и да го прилагате.

Как инвестирането на недвижими имоти да се превърне в наша професия

 

Има два начина за печалба от недвижими имоти. Можете да генерирате пасивен доход чрез закупуване и притежаване на имот/и. Също можете да генерирате активен доход чрез договори, с които закупувате имущество, извършвате ремонтни работи и непосредствено след това ги продавате или чрез добавяне на стойност в друга област, като например съставяне на общи сделки за развитие на недвижими имоти. На пръв поглед всичко може да изглежда зашеметяващо, но със сигурност не е така, особено когато се заемете с това.

Обикновено хората, които смятат да печелят от недвижими имоти, си задават следните въпроси:

Как мога да инвестирам в недвижими имоти без пари? Отговорът? Можете да използвате различни методи:

  • Финансиране чрез опции за лизинг
  • Търговия с дълготрайни активи като автомобили, бижута и т.н.
  • Поемане на ипотечните плащания на някой друг, който може да е в затруднено положение
  • Инвестиционен партньор с пари в брой
  • Заем от банка или получаване на друг вид заем
  • Изготвяне на кредитна линия за собствен капитал
  • Използване на партньорска мрежа за връщане на заеми

Как работи инвестирането в недвижими имоти?

Инвестирането в недвижими имоти се основава върху концепцията за паричен поток – приходите трябва да надвишават разходите ви. Това е т.нар. положителен паричен поток. Той може да работи както за жилища, така и за отдаването под наем, а също и за краткосрочно ваканционно настаняване.
Добре ли е да инвестирате в недвижими имоти? Абсолютно. Това е един от източниците, който е генерирал най-добро благосъстояние в човешката история.
Какво представлява сделката на едро в областта на недвижимите имоти? Търговията на едро на имоти е подобна на тази, в която се препродават имоти. Имате възможност да не ставате собственик, когато препродавате недвижими имоти. Можете да научите конкретните стратегии за това от REWW, един от най-големите агрегатори на данни за пазара за препродаване на имоти на едро.

Очаквайте продължение с доказани начини за печалба от недвижимите имоти.

Източник: www.entrepreneur.com/article/298748
Автор: R.L. Adams