Обектив Китай – първото списание с оригинална китайска информация у нас

Днес се проведе съвместна среща, организирана от CEO CLUB BULGARIA и Българо-китайската търговско-промишлена камара (БКТПК), на която бе представено новото списание на българския пазар “Обектив Китай”.

То е съвместно издание на ВГБ и българската редакция на Радио Китай за чужбина.

Организаторите на срещата представиха целта на Българо-китайската търговско-промишлена камара – да се свързват хората, които могат да развиват и поддържат инвестициите от Китай към България, както и да се разработва сътрудничеството във всички аспекти на бизнеса и от всякакъв мащаб между двете страни.
“Обектив Китай” е първото списание с оригинална китайска информация. Първата тема в списанието е: Държавният сектор между приватизацията и адаптацията.

“Пожелавам си две неща относно списанието – първо списанието да стане по-дебело и да порасне, да представяме китайския бизнес в България и да направим списание за българския бизнес в Китай. Екипите на вестниците “Труд” и “24 часа” са готови да предложат едно по-сериозно партньорство в списанието, защото българският бизнес има нужда от подкрепа”, заяви Венелина Гочева, управител на “Медийна група България Холдинг”.

Тиражът на списанието е 6000 бройки, ще излиза веднъж на три месеца, като първият брой бе разпространен на 7 септември.

Списанието се разпространява безплатно до абонатите на изданията на ВГБ, както и до министерства, държавни агенции, кметства и др.  Целта е то да стига до всички големи китайски фирми в България, както и до българските фирми и организации, които имат партньорски отношения с Китай.
На срещата днес присъстваха партньори и фирми на Българо-китайската камара, сред които “Зенит”, “Юнимастърс Лоджистикс”, “Аурубис България”.

в. 24 часа