Съвети от основател на пет компании: кои са фундаментите на успешния бизнес

Как да поддържаме жива мечтата си за успешен бизнес?

Всички бизнеси започват с мечта – включително и семейния магазин за сладоледи на ъгъла на блока ви. Обаче, трудната част е да поддържате тази мечта жива през дългите часове труд, разочарования, неприятности и логистичните предизвикателства. Проучвания сочат, че 20% от малките бизнеси прекратяват дейност в тяхната първа година и че мнозинството (65%) не оцеляват повече от десетилетие.

В такъв случай, как можете да останете енергични и позитивни в дългосрочен план? След като преминах през процеса на стартиране на бизнес вече пет пъти, съм убеден, че са нужни тези три опори.

  • 1. Направете го правилно още първия път

Това означава ли, че трябва да направите всичко перфектно? Разбира се, че не! Никой не може да направи това! Това означава, че не можете да си позволите да се шляете безцелно. Това е като да хвърлиш пясък в операционната система на компанията. Трябва да бъдете професионалисти и да си напишете домашното, за да сведете грешките до минимум. Времето е най-ценният ви ресурс и ако го използвате добре, ще можете да извлечете максимума от инвестицията си и ще облекчите работата си.

Помислете за минута как вие се държите със служителите си и как ги повлиявате за успеха на фирмата ви. Техният най-ценен ресурс също е времето. Ако уважавате това, дайте им пространство и инструментите, от които се нуждаят, за да работят ефективно и автентично. В крайна сметка, те ще бъдат много по-продуктивни и ще имат по-добри отношения с вас, отколкото ако упражнявате микроменижмънт към тях и по този начин ги затрупвате с безполезни процеси.
Поставете високи очаквания, бъдете много ясни и след това не се месете.

  • 2. Направете го бързо

Сега очевидно, за да направите точка номер 1 добре, може да се наложи да отстраните някои неща от календара си, взависимост от това върху какво работите. Нали искате да имате достатъчно време, за да разгледате възможностите си, да получите обратна връзка и да разгледате всички подходящи подробности? Не претупвайте важната си работа! „ Бързата работа, срам за майстора „ както казва старата поговорка.

Но днешния пазар е като постоянно променящ се калеодоскоп? Едно мигване и всичко е различно за вас и в този случай, не можете да се размотавате вечно. Така че трябва да „натискате“ където можете, да действате бързо и да приемете, че трябва да направите каквото е необходимо, и то бързо. Колкото повече цели може да зачеркнете от списъка си, толкова повече тези постижения ще ви направят мотивирани за вашата голяма бизнес картина и толкова по-конкурентноспособни ще бъдете.

Целете се към толкова висока скорост, колкото можете разумно да следвате. Същевременно, обръщайте внимание на качеството на работа и съобразявайте скоростта си с нея.

Крайните цели са: високи постижения, невероятна услуга или продукт, на страхотна цена, който хората наистина искат – и всичко това едновременно!

  • 3. Забавлявайте се

Да, в бизнеса има голяма доза сериозност. Има много неща по отношение на парите, репутацията и добруването. Обаче в крайна сметка, бизнесът е просто игра, в която резултатът се измерва с пари. Бързо ще откриете това, след като станете независими или ако говорите с хора, които вече са. След като станете такива, ще видите, че работата не е заради парите. Става въпрос за хората и за радостта да допринасяте с нещо добро и интересно на пазара.

Става въпрос за това да предизвиквате сами себе си ежедневно, за да установите какво можете да постигнете. Така че, работете здраво. Но работете в духа на играта: усмихвайте се, шегувайте се, откривайте, бъдете добър конкурент. Ако клиентите са удовлетворени, вие и вашият екип ще се събуждате всяка сутрин искрено развълнувани за всички неща, които трябва да се свършат, ще сте оптимистично настроени за деня. Тогава всички печелят!

Поддържането на една бизнес мечта не е лесен подвиг. Необходими са намерение, стратегия и невероятна мрежа от професионални контакти. Този тристранен подход обаче може да ви помогне да се предпазите от пречките и големите грешки. Отдайте се на каузата да работите професионално с високи стандарти. Тогава бързо, забавно и лесно ще реалзирате целите и финалните линии, които сте задали на себе си и на вашия бизнес

Източник: https://www.entrepreneur.com/

Снимка: Freepik

Ако искате да станете богати, поръчайте си книгата “Ангел” на Джейсън Каланис!