Ричард Брансън споделя най-добрите си бизнес съвети – първа част

Ричард Брансън обича предизвикателствата.

По случай на 65-годишния си рожден ден през 2015 г. създателят на Върджин и визионерски предприемач обяви, че през следващата година ще изпълни 65 предизвикателства като част от кампанията #ChallengeRichard.

Четири от 65-те предизвикателства включваха Брансън да напише писмо до 10, 25, 50 и 65-годишни версии на себе си.

Ето и резултатът.

Писмото на Ричард Брансън до неговата 10-годишна вeрсия

В своето писмо до 10-годишния себе си Брансън насърчава младия Рики да прегърне духа на приключенията и никога да не спира да мечтае.

Той казва на по-младия си аз, че ще се изправи пред предизвикателства и да не позволява това да пречи на реализирането на мечтите му.

Ето някои от най-добрите му съвети:

“Духът на приключението ще те държи любопитен, ще отвори ума ти за големи възможности и ще насочи живота ти към това да докажеш, че невъзможното е просто дума.”
“Никога не спирай да мечтаеш и създаваш.”
“Никога не позволявай на никого да ти пречи да следваш мечтите си.”
“Ще се сблъскаш с много предизвикателства и често ще се чувстваш сякаш не се вписваш и не можеш винаги да си в крак с това, което се случва. Не позволявай това да те дърпа назад и използвай въображението и изобретателността си.”
“Ще направиш много грешки и ще се проваляш, но не позволявай това да те обезсърчава. Провалът ни учи на най-великите уроци в живота и често ни показва по-добър начин да вършим нещата.”
“Преди всичко – не забравяй да се забавляваш.”
“Докато пораснеш, ще осъзнаеш колко важно е да правиш това, което обичаш и да обичаш това, което правиш. Не си губи времето да правиш неща, които не те въодушевяват.”

Писмото на Ричард Брансън за неговото 25-годишно аз

В писмото до 25-годишния себе си, Брансън насърчава своята по-млада версия да се придържа към новата си компания “Върджин”. Той предупреждава себе си за разтърсванията, които предстоят и го съветва да се съсредоточи върху целите си – дори и когато има несполуки.

Брансън също пише за значението на поучаването от грешките и превръщането на предизвикателствата във възможности.

Ето и някои от съветите му:

“Пътят напред е пълен с множество неравности, пропасти и разклонения. Ще има моменти, в които искаш да се откажеш и да захвърлиш всичко. Недей! Превръщайки предизвикателствата във възможности, ще откриеш успех там, където никога не си вярвал, че е възможно.”
“Не винаги ще успяваш, всъщност ще се проваляш отново и отново, но това е добре, защото неуспехът е неизбежна част от всяко личностно и предприемаческо пътуване.”
“Важно е да се вгледаш в себе си, да проследиш стъпките си, да погледнеш какво се е объркало и да се поучиш от грешките си.”
“Продължавай да се възползваш от шансовете си. В бъдеще ти, като късметлия, ще бъдеш навътре в бизнеса и ще зависиш от това колко желаеш да поемеш от изчислените рискове.
“Не позволявай на глупаците да те възпират.”
” Не се страхувай да делегираш отговорност.”
“Твоята способност да поемаш изчислени рискове и непоправимият оптимизъм ще те доведaт до високи върхове – както в бизнеса, така и в живота.”

Очаквайте продължение.

Източник: Forbse (https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/zackfriedman/2017/05/26/richard-branson-best-business-advice/&refURL=&referrer=#3566652d2e16)