Ричард Брансън споделя най-добрите си бизнес съвети – втора част

Първа част

Ричард Брансън обича предизвикателствата.

Затова по случай на 65-годишния си рожден ден през 2015 г. създателят на Върджин и визионерски предприемач, обяви, че през следващата година ще изпълни 65 предизвикателства като част от кампанията #ChallengeRichard.

Четири от 65-те предизвикателства включваха Брансън да напише писмо до 10, 25, 50 и 65-годишни версии на себе си.

Ето и резултатът.

Писмото на Ричард Брансън за неговото 50-годишното му аз
В писмото си до 50-годишния си аз Брансън, който е известен сред някои членове на Вирджин като д-р Да (благодарение на неговата склонност да казва “да” почти автоматично на добрите идеи) съветва себе си да направи по-голямо социално въздействие и позитивна промяна в живота на хората.

Това са съветите му към по-младата си версия:

“Никога не си влизал в бизнеса, за да печелиш пари, а вместо това винаги си искал да направиш положителна промяна в живота на хората.”
“От нас зависи да създадем света, в който искаме да живеем и можем да го направим, ако правителствата, бизнеса и отделните хора работят заедно.”
“Ако имаш нужда от повече стимули, за да действаш – помисли за децата си. ”
“Хората, изпълнени със страст, са щастливи хора. Бъдещето се нуждае от страстни, щастливи и уверени млади лидери, готови да оспорят статуквото и да застанат зад убежденията си.”
“Животът е по-забавен, когато работиш със семейството и приятелите си.”
“… небето вече не е границата и бъдещето ще бъде толкова ярко, ако продължаваш да търсиш възможности там, където другите виждат предизвикателства.”
“Каквото и да правите и накъдето и да отидете, не забравяйте да поставяте целта си в центъра на вашите думи и действия..”

Писмото на Ричард Брансън до 65-годишния му версия

В писмото си до 65-годишното си аз, Брансън казва от името на сегашния си аз, че е страхотно време да си жив.

Описващият себе си като “Ненавиждащ вратовръзките авантюрист, филантроп и бунтар” силно вярва, че бизнесът може да бъде сила за добро.

Брансън пише специално за света, в който иска да живее, но признава, че има още какво да се направи.

Ето някои от най-добрите му съвети:

“Да, човешката раса в момента е изправена пред толкова много предизвикателства, но духът на предприемачеството процъфтява и прави страхотни неща, за да работи за създаването на свят, в който всички хора и планетата процъфтяват.”
“Продължавай да се забавляваш, да поемаш рискове и да търсиш най-доброто у хората.”
“Мечтай много и казвай “да” на копнежите на сърцето ти. ”
“Продължавай да гледаш света с ентусиазъм, с широко отворени очи и вярвай, че заедно сме по-силни пред проблемите, с които се сблъскваме”.
“Поддържай пламъка си за живот, страстта и огъня в себе си – винаги помни думите на Стив Джобс: „Хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света са тези, които го правят.“
“Най-важното е да продължаваш да се потапяш в света – това винаги ще е най-добрият начин да се учиш и да гледаш напред.”
“Сега не е време за забавяне; най-добрите ти години все още предстоят – така че запази тялото и ума си активни, както и любовта в сърцето си.”

Източник: Forbse (https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/zackfriedman/2017/05/26/richard-branson-best-business-advice/&refURL=&referrer=#3566652d2e16)