Space Camp Turkey 2017

Всяка година Център за творческо обучение изпраща между 60 и 100 деца и младежи от цяла България, които получават уникалната възможност да се запознаят с най-високите технологии при космическите науки, срещат се с астронавт и участват в мисия, в която изстрелват совалка в космическия лагер SPACE CAMP TURKEY, създаден по модел на NASA.

*Конкурсът за есе и видео есе за участие в космическия лагер през 2017 г. е удължен до 15 март, специално за членовете на CEOCLUB.BG.

 

 

Заедно създаваме бъдещите лидери на България!

Какво е SPACE CAMP TURKEY?

SPACE CAMP TURKEY e един от трите космически центъра в света, създадени по модел на NASA за обучение на деца и младежи от 9 до 15 години с интереси в областта на науката.

 

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи от цял свят да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка като програмата се провежда в рамките на една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени тренери и специалисти. В програмите на космическия център участниците могат да се срещнат с истински астронавт, специалист за подготовка на полетите или ракетен инженер.

 

Ценностите, заложени в програмата SPACE CAMP TURKEY са свързани с възпитаването на работа в екип, професионализъм и прилагане на знания що се отнася до най-високите научни достижения и технологии в света.

Координатор на програмата SPACE CAMP TURKEY за цяла България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център вече 13 години като до 2016 година в програмите на SPACE CAMP TURKEY са взели участие повече от 800 младежи от България.След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

 

Повече за условията за кандидатстване за конкурса на SPACE CAMP TURKEY за 2017 г.:

Темите за есе и видео есе са:

Тема 1.  Аз пътувам през “тунел” на времето.

Тема 2.  Моята Земя след 300 години.

Тема 3.  Роботите – моите приятели.

 

Изисквания към есетата и видео есетата:

 • Есетата да са до 500 думи или 5 мин видео есе.
 • Есетата да съдържат информация за обратна връзка.
 • Контакти само на децата участници, без посочен родител или училище, не се приемат.
 • Есетата сеизпращат само чрез електронна регистрационна форма, която ще намерите на www.spacecamp.cct.bg или директно на https://goo.gl/forms/ZdUjYrZK9waPo7Rt2

 

Център за творческо обучение предоставя 15 стипендии, от които 5 на индивидуални участници и 10 на партньорски организации от цялата страна. Квотата на България за SPACE CAMP TURKEY за 2017 г. е от 100 участника, от които 90 деца и младежи на възраст между 9 и 15 години и 10 учители или ръководители.

 

Датите за участие в SPACE CAMP TURKEY са:

02- 08 юли 2017; 23- 29 юли 2017; 06-12 август 2017

 

Таксата за участие е в размер на $1250, в която са включени:

 • Обучение в международната програма на SPACE CAMP TURKEY за  7 дни с 6 нощувки (от неделя до събота);
 • настаняване в SPACE CAMP TURKEY и храна по време на престоя в базата
 • Транспорт от София или Варна директно до SPACE CAMP TURKEY и обратно;
 • Нощувка и закуска в гр. Измир, преди заминаването от Турция (събота срещу неделя);
 • Придружаващ ръководител за групата от Център за творческо обучение;
 • Всички банкови или други такси;
 • Застраховка за пътуване в чужбина за периода на пътуване;
 • Допълнителна нощувка в София в нощта преди заминаването и/или в деня на пристигане на групата, ако е необходимо.

 

Участниците осигуряват сами:

 • Храна извън осигурената по програма

 

За контакти: spacecamp@cct.bg